9/02/2011

huh? waarom heb jij nou weer oordopjes in?

Elk schoolfeest loop ik met oordopjes in mijn oren. Veel mensen snappen het, andere mensen vragen mij dan waarom, maar dat is niet zo makkelijk uit te leggen met al die harde muziek!
Het is niet dat ik muziek haat, nee. Ik hou er juist van! Maar waarom dan?
Mijn neef heeft een gehoorbeschadiging. Daardoor hoort hij altijd een irritante piep in zijn oren die nooit meer weg gaat. Meestal antwoord ik dat dus. Maar daarmee bedoel ik niet dat het erfelijk is ofzo. Het komt gewoon doordat je te vaak naar harde geluiden luistert.
Hij was ook te zien in het klokhuis, klik daarvoor hier. Deze aflevering is opgenomen in mijn school [= .

Meestal is het al te laat als je door hebt dat je een gehoorbeschadiging hebt. Dit komt omdat er eigenlijk niks te doen is aan een beschadiging. Een gehoorafwijking kan alleen worden veroorzaakt door te veel en te hard geluid.
Nu wil ik niet klinken als je bezorgde oma ofzo, maar probeer je ipod dus niet te hard te zetten en ga bij feesten niet te dicht bij de boxen staan!

11 opmerkingen:

 1. Misschien zou ik dat ook eens moeten doen, mijn oren zijn vrij gevoelig :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het niet echt raar eigenlijk. Ik heb niet zo vaak schoolfeesten, maar als ik ze heb dan heb ik daarna vaak koppijn. Ik vind die oordopjes op het plaatje erg leuk hihi.

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuke oordopjes!
  ik heb op feesten nooit oordopjes in, maar ik zorg wel dat ik niet te dicht op de boxen sta ahah.
  xoxo"Sanne.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil eigenlijk ook wel oordopjes, maar ze zijn altijd zo duur. En dan denk ik: 'Ik heb mijn gehoor maar één keer, maar het kan nog wel even wachten..' Heel slecht eigenlijk!
  Goed dat jij ze draagt!
  Liefs, Swaen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die aardbei oordopjes zijn echt heel leuk,
  met feesten heb ik nooit oordopjes in, maar bij concerten en festivals wel altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dat is eigenlijk best slim, ik hoor ook wel eens een piep na een feest ofzo.
  XO
  http://highheelsandsneakers.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het slim en knap van je dat je dat doet. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik eigenlijk nooit oordopjes. Meestal gebruik ik (een hele grote) koptelefoon, dus zit de muziek niet rechtstreeks in je oren. Dat gepiep moet wel verschrikkelijk zijn...


  *Een bezoekje of reactie terug is ook voor mij een duwtje in de rug. x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is nou het probleem, hier in Zweden heb je geen Hema ofzo. Ook geen kruidvat, etos, da, of iets in die richting... Als ik zo iets wil dan is dat naar de dichtbijzijnde stad. 40 km... want in dit dorpje is niets..
  Liefs, Swaen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah ik vind dat echt heel goed dat je dat doet en durft! Mijn vader heeft het ook een beetje en waarschuwt mij en me zussen ook altijd.. Maar ik denk altijd iets van hmmmmpf. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ken ook een aantal mensen wat dat hebben, maar een meisje wat ik ken die heeft het gekregen doordat ze met oordopjes had geslapen, dus ik weet niet of te hard geluid de enige oorzaak is... 't Is echt wel balen als je hebt, en ook wel moeilijk om mee te leven...

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!