3/27/2012

movie | The Hunger Games

Zoals ik jullie al vertelde ben ik vrijdag naar The Hunger Games geweest. Ik heb alle boeken van de serie gelezen en daarom wilde ik heel erg graag de film zien. In dit artikel vertel ik jullie wat meer over de boeken en de film.

The Hunger Games, oftewel De Hongerspelen, is het eerste deel uit de gelijknamige boekenreeks. Het tweede deel heet Catching Fire, in Nederland Vlammen, en het laatste deel heet Mockingjay, Spotgaai in Nederland. Op elke kaft van het boek staat een vogeltje, een spotgaai. Wat hiervan de boodschap is kom je achter als je alle boeken gelezen hebt. 

De Hongerspelen is dus verfilmd en deze film draait nu in de bioscoop. Waarschijnlijk heb je de trailer al heel vaak gezien maar toch wil ik hem nog graag even delen voor de mensen die 'm niet hebben gezien.


De film speelt zich af in Panem, op de plek waar nu Noord Amerika ligt. Het land Panem is verdeelt in 13 districten waar de regering, het Capitool, de macht heeft. Ooit is het land is opstand gekomen en daarom heeft het Capitool district 13 verwoest om te laten zien dat ze machtig zijn en niemand er iets tegen kan doen. Ook organiseren ze nu elk jaar de Hongerspelen als wraak en gedachtenis aan de verschrikkelijke opstand. 

een klein deel van de cast

De regels van de Hongerspelen zijn simpel. Uit elk van de 12 districten worden 1 jongen en 1 meisje getrokken in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar, deze mensen zijn de tributen van de Hongerspelen, een soort pionnen. Daarna moeten alle 24 tributen op leven en dood met elkaar strijden op leven en dood. Uiteindelijk blijft er 1 iemand over. Die wordt verkozen als winnaar van de Hongerspelen, krijgt eeuwige roem en mag wonen in de winnaarswijk die elk district heeft.

'Happy Hunger Games and may the odds be ever in your favor.''

In de film volg je Katniss Everdeen. Voor de Hongerspelen van dit jaar wordt Primrose Everdeen getrokken om als vrouwelijke tribuut district 12 te verdedigen. Primrose, ook wel Prim, is het zusje van Katniss en daarom meld Katniss zich aan. Katniss moet nu meedoen aan de Hongerspelen en in de film kun je zien hoe dat afloopt... 

Hebben jullie de film al gezien? Of zijn jullie van plan om erheen te gaan?

14 opmerkingen:

 1. Ik heb de film nog niet gezien, maar ik wil hem nog wel heel graag zien !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben heelk benieuwd naar de film. hierdoor nog nieuwschieriger!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben zó benieuwd naar de film zeg, leuk artikel!

  And thanks for your comment!

  Loves http://rimocean.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou hem wel willen zijn, lijkt me wel spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil 'm echt graag zien! En na dit artikeltje nogmeer haha! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik wil hem wel heel graag zien ja! maar ja, blut )':
  liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil graag eerst de boeken lezen, en dan de film zien :)
  Liefs, Swaen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. The hungergames is echt onbeschrijflijk. Ik heb zo van de boeken genoten. Daarom vind ik het ook zo leuk dat je dit post!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb dit weekend het eerste boek gekocht, omdat ik het eens wou proberen en er was juist een actie op het boek :)
  Ik ga zeker de film eens kijken, maar wanneer weet ik nog niet :)
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb de boeken nog niet gelezen, maar de film heb ik wel net gezien en ik von dhem echt super leuk! Ik had me alleen eens een keertje dood geschrokken van die grote honden!! Maar ik vond hem wel heel leuk :)


  Liefs Ranii

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik heb vrijdag de film gezien.
  Ik weet het , heeeel laat maar wel echt een super leuke film!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!