5/14/2012

food | Cake with Roses

De mensen die mij op twitter volgen hadden het misschien al gezien: mijn roosjes taart! Zaterdag was ik naar de verjaardag van een vriendin geweest en daar hebben we taarten gemaakt. En stiekem ben ik best trots op mijne dus ik wilde 'm graag laten zien!


Ook kreeg ik al een paar vragen op twitter hoe ik 'm had gemaakt dus dat zal ik ook even uitleggen. De vrouw die de workshop gaf had al cakes voor ons gemaakt, dus dat hoefden we niet meer te doen.


Eerst moet je je cake doormidden snijden en daarna de bovenste helft nog een keer doormidden.
De onderste laag moet je besmeren met jam. Niet helemaal aan de zijkanten want dan smelt het fondant. Daarna moet je de volgende laag erop plakken en die besmeren met botercrême. Daarna moet je bovenste laag erop leggen en vervolgens de hele taart besmeren met botercrême. Als dat allemaal netjes gedaan is, kun je beginnen met het leukste gedeelte: versieren!

Als eerste moet je een kleur fondant kiezen die je over je hele taart heen wilt, van die kleur heb je 2 pakjes rolfondant nodig (te koop bij Jamin, Xenos & V&D). Deze kneed je doorelkaar en vervolgens rol je die uit. Dan moet je kijken of die groot genoeg is voor je taart/cake en dan leg je 'm erop. Nu strijk je alles glad en snijd je de overige stukjes eraf. Die kun je later nog gebruiken.


En dan komen we bij het echte versier gedeelte! Hiervoor heb je ook rolfondant nodig. Verder kun je ook nog decoratie gebruiken wat je in de supermarkt kunt kopen (staat bij de bakmixen). De mensen die mij op twitter volgen hadden het misschien al gezien: mijn roosjes taart! Zaterdag was ik naar de verjaardag van een vriendin geweest en daar hebben we taarten gemaakt. En stiekem ben ik best trots op mijne dus ik wilde 'm graag laten zien!


Ook kreeg ik al een paar vragen op twitter hoe ik 'm had gemaakt dus dat zal ik ook even uitleggen. De vrouw die de workshop gaf had al cakes voor ons gemaakt, dus dat hoefden we niet meer te doen.


Eerst moet je je cake doormidden snijden en daarna de bovenste helft nog een keer doormidden.
De onderste laag moet je besmeren met jam. Niet helemaal aan de zijkanten want dan smelt het fondant. Daarna moet je de volgende laag erop plakken en die besmeren met botercrême. Daarna moet je bovenste laag erop leggen en vervolgens de hele taart besmeren met botercrême. Als dat allemaal netjes gedaan is, kun je beginnen met het leukste gedeelte: versieren!

Als eerste moet je een kleur fondant kiezen die je over je hele taart heen wilt, van die kleur heb je 2 pakjes rolfondant nodig (te koop bij Jamin, Xenos & V&D). Deze kneed je doorelkaar en vervolgens rol je die uit. Dan moet je kijken of die groot genoeg is voor je taart/cake en dan leg je 'm erop. Nu strijk je alles glad en snijd je de overige stukjes eraf. Die kun je later nog gebruiken.


En dan komen we bij het echte versier gedeelte! Hiervoor heb je ook rolfondant nodig. Verder kun je ook nog decoratie gebruiken wat je in de supermarkt kunt kopen (staat bij de bakmixen). Om vormpjes te maken kun je uitstekers gebruiken, die kun je kopen bij Pipoos of bij de Ikea. Voor inspiratie kun je op internet zoeken. De dingen die je hebt gemaakt plak je vast met water, hiervoor kun je het best een kwastje gebruiken.

Ik hoop dat jullie het allemaal snappen en dit een leuke post vinden! Ik ga in ieder geval zeker nog een keer zo'n taart maken!


12 opmerkingen:

 1. Wauw, de taart ziet er echt leuk uit! Eigenlijk te leuk om op te eten, hij leek me echt heerlijk! :)
  ♥ Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die ziet er erg leuk uit! Ahw, wat krijg ik nu een zin om te gaan bakken. haha! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie taart =]! Omg nou heb ik nog meer honger !!!! Super cute met die roosjes trouwens <3!

  xxx Katy ^^!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke taart! Ik wil nu ook bakken :)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er erg lekker uit!!
  Liefs, Mi-lou

  www.bebeautyfullbymy.blogpspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed gelukt zeg! Ziet er erg lekker uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke taart! Ik houd er zelf ook wel van om van die taarten te maken, lekker creatief bezig zijn haha!

  Liefsxxxx

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!