5/14/2013

Gastartikel | Bespaartips Pretpark


Misschien ben je al bezig met je eindexamens of ben je gewoon druk met de laatste loodjes van dit schooljaar. Je hebt in ieder geval vast wel een dagje weg verdiend! Ga bijvoorbeeld lekker naar Walibi of de Efteling met je vriendinnen. Wij hebben de beste tips om zo'n duur dagje pretpark toch betaalbaar te houden.
Toegangskaartjes
De entree is altijd het duurste. Gelukkig kun je daar tegenwoordig flink op besparen. Speur het internet eens af. Met zoektermen als korting Efteling of kortingsbon Walibi kom je vaak al een heel eind. Neem ook een kijkje op Marktplaats. Hier vind je soms kaarten van mensen die ineens niet meer kunnen en daarom hun gekochte kaartjes verkopen. Check wel altijd even of het echte kaartjes zijn! Mocht je geen kortingsbon kunnen vinden, koop je kaartjes dan in ieder geval online. Dat is goedkoper dan aan de kassa.


Vervoerskosten
Als je mazzel hebt is het pretpark wat jullie willen gaan bezoeken vlakbij. Als dat niet het geval is, moet je er ook nog eens zien te komen. Misschien kun je een van jullie ouders lief aankijken. Als jullie de benzinekosten delen, zijn ouders vaak best wel bereid om jullie weg te brengen. Mits het niet aan de andere kant van het land is, natuurlijk. Als dat niet lukt, kun je altijd nog met het openbaar vervoer gaan. Winkels als Kruidvat hebben vaak goede acties met treinkaarten. Voor een laag bedrag koop je een dagkaart waarmee je onbeperkt door heel Nederland reist. Dat scheelt veel geld voor de treinkaartjes!


Hapjes en drankjes
Een dagje pretpark is niet compleet zonder lekkere hapjes en drankjes. Je moet toch even een bodem leggen voor je de achtbanen bedwingt! De broodjes en snacks in pretparken zijn vaak duur en ongezond. Neem dus lekker je eigen picknick mee! Als iedere vriendin een lekker hapje maakt en je vervoert het in een handige koeltas, heb je een heerlijke lunch voor weinig geld. Denk bijvoorbeeld aan wraps met roomkaas, kip en komkommer, broodjes met lekker beleg of een fruitsalade. Eet smakelijk!


Souvenirs
In de souvenirwinkels van pretparken zijn de leukste dingen te vinden. Knuffels, magneten en grappige pennen als herinnering aan je dagje weg. Leuk, maar wel een beetje prijzig. Maak daarom je eigen souvenir! Maak de hele dag leuke foto's met je telefoon of neem, lekker old-skool, een wegwerpcameraatje mee. Maak van de foto's een leuke collage of laat er eentje op canvas drukken als herinnering aan jullie gezellige vriendinnendagje in een pretpark.

Ga jij vaak naar een pretpark?

6 opmerkingen:

 1. Wat een handig artikel! Mijn vriendinnen en ik hadden het er toevallig pas nog over om binnenkort een keer naar Walibi te gaan haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na de examens ga ik naar de Efteling met 3 vriendinnen om te vieren dat het zomervakantie is haha, ook met kortingskaartjes van de Albert Heijn. Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een handig artikel! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handige tips! Ik wil sowieso binnenkort weer eens naar de Efteling, dus deze tips komen goed van pas. ;) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super handig! Mijn vriendinnnen en ik willen namelijk nog een keer naar de efteling :)
  liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja ik ben paar dagen geleden geweest, zooo leuk en inderdaad best low budget! X

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!