5/02/2013

Lifestyle | Get Healthy!

Om mij heen hoor ik steeds meer mensen er over praten: sporten en gezonder leven. Nu ben ik daar zelf ook mee bezig, en ik weet veel anderen ook. Daarom leek het me leuk om zo'n artikel te maken! Zelf ben ik nu al drie weken bezig met hardlopen en in deze weken probeer ik ook gezond te eten. Niet om af te vallen, maar gewoon: om een goede conditie op te bouwen en gezonder te leven!
Sporten
Zelf dans ik één uurtje per week en loop ik drie keer per week. Dit doe ik met het programma Start2Run, dit is een programma dat bestaat uit een paar liedjes die je op je mp3/iPod zet. De coach vertelt precies wat je moet doen en motiveert je zodat je doorgaat. Dit programma helpt je om te beginnen met hardlopen en het is ook geschikt voor mensen die totaal geen conditie hebben, zoals ik in het begin. 
Ik raad wel aan om goede hardloopschoenen aan te schaffen als je dit gaat doen: dit loopt veel fijner! Hardloopschoenen zijn niet zo heel duur: mijne waren ongeveer €40 bij de AktieSport.


Gezond eten
Ook probeer ik gezonder te eten: twee stuks fruit per dag. Verder drink ik ook ongeveer 1,5 liter water per dag. Dit is ontzettend goed voor je en je huid wordt er ook echt veel beter van. Ik merk het namelijk gelijk als ik een tijdje te weinig gedronken aan mijn huid. Stop gewoon altijd een flesje water in je tas en pak vaker een appel in plaats van chips. Die zin klonk wel heel erg oud, maar dat is wel mijn tip.


Zijn jullie hier ook mee bezig? Liefs, Janine

16 opmerkingen:

 1. Super leuk! Ik ben ook bezig met gezond leven en in juni doe ik voor de 2e keer mee aan de ladiesrun! XOXO

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super goed van je! Ik sport zelf drie keer in de week (hockey) en ik probeer ook wel gezond te eten, maar dit lukt niet altijd. Ik moet echt meer water gaan drinken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben hier ook al een paar maanden mee bezig! Alleen elke keer word het onderbroeken door een verjaardag of een weekje weg ofzo :( xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, gezonder eten en meer sporten... Het zou beter zijn, maar het lukt nog niet altijd, haha.
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Duimpjes omhoog voor Janine! Ik probeer het altijd wel.. maar ik ben niet zo goed in volhouden, haha. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet echt meer water gaan drinken haha, daar ben ik zo slecht in. Goede tips trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikel!
  Ik gebruik zelf ook het start-to-run programma, erg fijn om het lekker rustig op te bouwen en als ik een tijdje niet kan lopen doordat ik ziek ben ofzo dan begin je gewoon weer een lesje 'terug' en ga je opnieuw opbouwen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vertel mezelf al heel lang dat ik ook maar eens moet gaan sporten.. alleen komt het er maar niet van! Start2Run lijkt me wel heel handig, misschien ga ik het ook eens proberen. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed van je! Ik probeer het ook altijd maar ik hou het nooit vol :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat leuk dat je dit doet! Ik ben erg benieuwd naar dat programma, ik kan wel wat motivatie gebruiken namelijk!
  liefs, Fije

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben er ook mee bezig, maar dat wist je denk ik al :P. Supergoed dat je 3 keer loopt :). Leuke hardloopschoenen heb je.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik probeer het wel, maar het zwakt momenteel een beetje af. Als ik boos/gestresst of verdrietig/emotioneel ben dan neig ik snel even naar een ongezonde snack om me beter te voelen. Dat is dan vaak maar een aantal minuten, daarna baal ik weer als een stekker!

  Heel goed van je, keep it up!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kan het niet volhouden haha, komt ook doordat ik het druk heb met school en werk. Ach, komt wel weer een keertje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waaah wat goed van je!! Ik sport nooit en ik vreet veel jeej

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat knap! Ik probeer de laatste tijd ook wat gezonder eten en wat meer te bewegen, al lukt dit niet altijd. Met de 30 day shred ben ik gestopt omdat ik helemaal zat van de coach was, haha. Wel ga ik twee/drie keer per week naar de sportschool.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goed bezig meis!! ik ben ook een beetje bezig met sporten en gezond eten.
  Water is zeker rhe key to beauty en ook nog is lekker!
  X lonneke

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!