7/02/2013

Behind the scenes | Mijn Blog-tools

Ik vind het leuk om bij andere bloggers te zien wat voor dingen zij allemaal gebruiken voor hun blog. Zelf heb ik dat nog nooit laten zien, tot vandaag dus! Ik vertel in deze blogpost welke gadgets, programma's en andere dingen ik gebruik voor mijn blog.
Ik maak mijn foto's met mijn Canon EOS 600D. Ik heb twee lenzen: de 50mm f/1.8 en de (standaard) 18-55 mm lens. De eerste gebruik ik het meest en die vind ik ook het fijnst! Je krijgt er een mooi bokeh-effect van in je foto's. De standaard lens gebruik ik om filmpjes op te nemen en soms ook om foto's te maken van mijn kamer of dingen die ik gekocht heb. Ook heb ik een afstandbediening: de RC-6 van Canon.


Dit is mijn nieuwe filmcamera die ik gebruik voor vlogs! Het is de JVC Everio GZ-E105 en tot nu toe ben ik er erg tevreden mee!


Voor het maken van outfitfoto's gebruik ik ook een statief: de Hama Star 61. De blogposts moeten natuurlijk ook geschreven en gepubliceerd worden: daarvoor gebruik ik mijn Samsung (mini) laptop. Ook heb ik een boekje waarin ik al mijn ideetjes in schrijf, dat doe ik in dit turquoise boekje van de Hema.

En als laatste: de programma's! Ik bewerk mijn foto's met Photofiltre en ik schrijf en publiceer mijn blogposts in Blogger

Welke gadgets en programma's gebruik jij voor je blog? Liefs, Janine.

26 opmerkingen:

 1. Ah leuk om te zien! Een vraagje, met je canon kan je ook filmen toch? Waarom gebruik je die niet? Is die niet fijn? Want ik wil die namelijk misschien kopen en ook filmpjes maken haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauuw mooie filmcamera heb je gekocht, dat wist ik nog helemaal niet. Ik gebruik photofiltre ook, en omgg ik wil die ene lens ook! Ik heb stiekem best spijt van mijn keuze, dat ik een 550d heb gekocht zonder uitklapbaar schermpje. :(

  Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke post! Ik gebruik ook photofiltre hahah! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk om te zien! Ik heb sinds kort ook Photofiltre op mijn laptop, maar ik moet nog heel erg uitzoeken hoe dat allemaal werkt.

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te zien! Ik wil ook nog een statief aanschaffen (heb net een nieuwe camera, de Canon 1100D), maar heb er totaal geen verstand van. Kan de statief die jij hebt ook voor andere camera's gebruikt geworden? Of heeft iedere camera een 'eigen' statief?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk! Je hebt echt veel spullen die je gebruikt, ik gebruik zelf niet heel veel ;)
  xxRoos

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuk om te zien welke tools je gebruikt! :) Ik ben echt jaloers op je camera's! Zelf gebruik ik ook Photofiltre. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te zien wat je allemaal gebruikt! Tof dat je ook een speciale camera hebt voor vlogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuk om te zien! Gave tools :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om te zien! Ik wil ook nog wel eens een statief en een afstandsbediening hebben, lijkt me heel handig.
  Liefs, Swaen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke post! Ik wil ook nog steeds zo'n mooie camera. Ik ben ervoor aant sparen :)

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om te zien! Ik wil graag een statief en afstandsbediening. Lijkt me super fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk artikel! Ik heb die afstandbediening ook. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super leuk om te zien! Lijkt veel op dat van mij haha, gebruik ook bijna alles wat je hier hebt liggen! Alleen ben ik gestopt met filmen dus die gebruik ik niet meer :P

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk! Ik gebruik GIMP als bewerkingsprogramma.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk om te lezen! Ik ben benieuwd wat je van Photofiltre vindt want ik ben eigenlijk nog op zoek naar een fijn programma. Werkt het goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie videocamera! Zelf maak ik geen filmpjes voor mijn blog o.i.d., dus zelf heb ik er geen. Als bewerkingsprogramma gebruik ik Adobe Photoshop CS5 en CS6. :-) O, enne, ik fotografeer met twee camera's, eigendom van mijn ouders, maar als ik ooit een baantje heb en als ik ooit genoeg gespaard heb, koop ik er een voor mijzelf: een Nikon, of course! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk! Ik gebruik zelf voor alle foto's mijn mobiel (samsung ace) en mijn camera (canon 500d), ik heb voorheen altijd een asus laptop gebruikt, maar sinds deze week heb ik een macbook! ik gebruik photoshop en adobe bridge om alle foto's te selecteren en te bewerken. Verder niet echt een ideeën boekje.. slim!

  Ehmmm verder niet echt iets. Heel soms een vanguard statief om foto's mee te maken. Oh ja! En ik heb een 18-55 objectief en een 50mm 1.8 die ik vaak gebruik. :)

  Leuk om te zien! Waar bewaar jij dat boekje dan? Waar je alle ideeën op zet?
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk om te zien! Ik heb ook nog Photofiltre gebruikt, maar ik verstond het niet zo goed. Misschien eens een tutorial? :) xC

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!