9/02/2013

DIY | Friendship Bracelets

Bij de Action kwam ik laatst borduurgaren tegen voor zeventig cent, en zulk draad is perfect voor het maken van armbandjes. Ik nam dus een pakje mee en ging aan de slag. Op deze site kwam ik een DIY tegen, en die probeerde ik uit! Deze diy is heel makkelijk en je hebt er niet veel voor nodig.

What do you need? Borduurgaren, een schaar en plakband. Helemaal niet veel, een lekker goedkope DIY dus!


What to do? Kies drie kleuren van het borduurgaren en knip van elke kleur twee keer een draad van ongeveer 80 centimeter. Als je dat van alle kleuren hebt geknipt heb je dus 6 draden van 80 centimeter.

Daarna maak je een lus en een knoop. De draadjes zijn nu ongeveer allemaal even lang. Plak de lus met een plakbandje vast aan de tafel, zodat je makkelijker verder kunt.

De techniek voor dit armbandje lijkt op vlechten, maar is ietsjes anders.

Pak de rechter draad (wit) en leg die over de rechter draad van het midden (bij mij blauw). Daarna leg je de linker witte draad over de andere witte draad. Misschien klinkt dit een beetje moeilijk, maar hieronder zie je het. Daarna pak je de twee setjes van drie kleuren vast in beiden handen vast en trek je de draadjes aan.

Dit herhaal je steeds, totdat de armband lang genoeg is. Daarna leg je er een knoop in. Ik maakte nog een klein vlechtje daarna, zodat ik de armband makkelijk kan om knopen.En dan ben je klaar! Een hele simpele do it yourself dus, die ook niet lang duurt. Ga je deze armbandjes ook maken? Liefs, Janine.

20 opmerkingen:

 1. Wat een leuke DIY! Ik heb ze al vaker geprobeerd te maken maar ik heb er het geduld niet voor ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gedaan! :) Mij lukt dit soort dingen nooit haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er echt super leuk uit! ik heb ook wel eens een poging gedaan om zulke armbandjes te maken maar op een een of andere manier lukt het me niet... xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuke armbandjes, echt tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. owh wat leuk! ga ik meteen even proberen ik verveel me haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een superleuke DIY! Ik ben zelf niet zo van de armbandjes, maar deze DIY is wel heel erg leuk :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk gedaan, zulk soort armbandjes doen me altijd echt aan de zomer denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super simle en super leuk! Ik had ze vroeger ook altijd, maar dan had je zo'n pakket om het zelf te maken met verschillende manieren enzo haha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk! Ik heb laatst een chevron friendship bracelet gemaakt, zo leuk om te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!