2/05/2014

Blogs | Tips om te plannen met je blog

Een blog bijhouden kost veel tijd en kan soms nog wel wat stressvol zijn: ik heb ook wel eens gehad dat ik 's avonds om twaalf uur nog bezig was met een blogpost, omdat ik niet goed heb gepland. Als ik wel plan lukt het mij prima om elke dag een nieuwe blogpost online te zetten. Ik krijg best vaak de vraag hoe dat me lukt, dus vandaag wat tips die ik gebruik voor mijn blog!


Begin met het stellen van een (haalbaar) doel
Wil je bloggen wanneer jij er zit in hebt of wil je een schema hebben voor je blog? Stel bijvoorbeeld een doel op voor jezelf om om de dag een blogpost online te zetten. Dit heb ik eerst ook gedaan, en toen dat steeds beter lukte heb ik besloten om elke dag een nieuwe blogpost online te plaatsen.

Koop of maak een boekje waarin je alles bijhoudt voor je blog
Zelf heb ik een klein boekje waarin ik een kalender maak van de maand en daarna schrijf ik alle blogposts erin die ik heb ingepland. Daarnaast maak ik een lijstje met ideeën voor nieuwe blogposts, zodat ik altijd wel een onderwerp heb.


Werk vooruit in het weekend
In het weekend fotografeer ik meestal één of twee outfits, zodat ik in ieder geval outfitposts heb voor de komende week, want die vind ik het leukst om te plaatsen op mijn blog! Met blogger kun je je blogposts gewoon inplannen dus kun je makkelijk vooruit werken. Als je niet genoeg tijd hebt hiervoor in het weekend zou je ook alleen foto's kunnen maken en doordeweeks te blogpost erbij kunnen maken.

Dit waren mijn tips wat betreft plannen en je blog. Eerder schreef ik al een artikel met algemene tips, die kun je hier lezen. Zouden jullie vaker zo'n blogpost willen lezen en wat is jouw gouden blog-tip of waarover zou je nog graag tips willen lezen? Liefs, Janine.

22 opmerkingen:

 1. Goede tips! Ik heb zelf ook een kalender gemaakt met wat ideetjes erop , maar dat zie ik als een helpmiddel en ook niet als een verplichting :)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig artikel! Ik gebruik nu het '' to do this week'' memoblokje van de HEMA, erg handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super handig! Het maken van zo´n kalender lijkt mij eigenlijk veel fijner dan een ´normaal´ lijstje! Erg leuk. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele handige tips! Ik gebruik mijn agenda om mijn artikelen in te plannen. Ik heb als doel voor mijzelf om elke vrije dag in de week 3 artikelen te schrijven, aangezien ik 3 dagen vrij heb in de week heb ik vaak voor een hele tijd vooruit geschreven!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel! Ik houd zelf ook een notitieboekje bij, vind ik zo fijn! Ik merk vaak dat het niet lukt om elke dag iets online te zetten, dus nu heb ik een schema gemaakt! erg handig :). Zou leuk zijn als je dit soort artikelen vaker doet! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn artikel! Moet het ook meer gaan plannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk artikel! Handige tips! Ik maak zelf wel altijd een planning, maar dan houd ik me er vervolgens niet aan, haha! Ik ben dan ook een geboren chaoot... Maar het gaat steeds beter!

  XX Sonja
  www.redsonjafashion.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Handig! Kan ik zeker gebruiken want ik ben net weer begonnen met op mijn blog te schrijven!
  xx
  everybodylovesicecream.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijne tips, ik heb nu ook een schema voor mijn blog

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wer inderdaad vooruit dat is wel heel handig, zeker als je bijvoorbeeld ziek bent of onverwachts wat anders te doen hebt. verder schrijf ik ideeen uit in een notitie boekje en maak daarvan dan weer een planning, ook maak ik vaak foto's vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo'n boekje is inderdaad super handig! (helaas ben ik 'm al na een week kwijtgeraakt maar misschien moet ik eens een nieuwe gaan kopen...)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Handig, zo'n boekje is inderdaad een heel slim idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik doe het ook zo! Alleen schrijf ik ze wel gewoon op de dag zelf, dat voelde toch persoonlijker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een handige tips!
  xx
  http://myrunwayfashionworld.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goede tips! Ik probeer ook meestal een planning te maken en wat losse ideeën apart op te schrijven. Zo heb je inderdaad altijd wel iets. X

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuke tips! Zelf werk ik eigenlijk vrijwel nooit vooruit voor mijn blog, haha :P. Als ik foto's maak is dat meestal op dezelfde dag dat ik ze post!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. I translated this page to read it I was that interested! I love your tips, especially your little calendar, I really need to make one of them for myself!

  Lindsey. x
  www.elegant-chaos.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Superhandig! Bedankt! :)

  http://thaturbanoutfit.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Superhandigg !! ga de tips zeker gebruiken

  xxx
  www.welcometojuliaslife.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Om artikelen in te plannen kun je voor Wordpress een heel handige plug-in downloaden genaamd Editorial Calender,werkt super makkelijk en is erg overzichtelijk. Ideetjes voor nieuwe artikelen zet ik altijd in de todo app die standaard op mijn iPhone staat en ook synchroniseert met iCloud.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Om artikelen in te plannen kun je voor Wordpress een heel handige plug-in downloaden genaamd Editorial Calender,werkt super makkelijk en is erg overzichtelijk. Ideetjes voor nieuwe artikelen zet ik altijd in de todo app die standaard op mijn iPhone staat en ook synchroniseert met iCloud.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!