2/13/2014

DIY | Valentine's Day Paper Fortune Cookies

Dit is pas de eerste do it yourself van het jaar! Maar wel een hele leuke vind ik zelf, namelijk fortune cookies van papier. Bij de bouwmarkt neem ik altijd behangetjes mee, maar ik doe er nooit wat mee. Toen ik dit idee tegenkwam op Pinterest ben ik gelijk aan de slag gegaan, deze diy kun je namelijk maken van die behangetjes!

Wat heb je nodig? 
- Papier, liefst niet te dik. Ik heb behangetjes van de Praxis en geprint papier van de Action gebruikt.
- Een glas of een ander rond voorwerp wat je kunt omtrekken.
- Een schaar, potlood en plakband. 

Wat moet je doen? 
Als eerst neem je je papier en trek je daar je glas op om met een potlood. Zo krijg je een perfect rondje. Doe dit bij een stuk of tien keer, dit ligt eraan hoeveel fortune cookies je wilt maken. Daarna knip je deze uit. Dan neem je een ander papier en schrijf je er iets liefs op, dit wordt het papiertje dat altijd in fortune cookies zit.  
Daarna is het tijd om te gaan vouwen! Hiervoor heb je wat oefening nodig, de eerste twee keer lukte het mij gewoon niet, maar als je het eenmaal snapt gaat het heel makkelijk. Je moet gewoon precies doen wat ik op de foto's doe. Bij stap 3 plakte ik wat plakband bij de vouw, zodat alles goed blijft zitten. Op youtube staat trouwens ook een hele handige tutorial: deze namelijk. Hiermee lukte mij het! 

Als je klaar bent kun je deze 'cookies' geven aan je vriendje, je vriendinnen of je familie, of lekker zelf houden! Ik heb ze in een pot gedaan, als vriendinnen langskomen kunnen ze er dan eentje openmaken. Ga jij deze DIY doen? Liefs, Janine.

11 opmerkingen:

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!