9/07/2014

DIY | Scrunchies

Deze zomer kocht ik een scrunchie bij de Brandy Melville en deze werkt super fijn! Als ik ga slapen doe ik mijn haar altijd in een knot en met een scrunchie blijft dat super goed zitten én scrunchies zijn zacht waardoor het mijn haar niet beschadigt. Ik wilde er dus wel meer hebben, maar heb geen zin om daarvoor speciaal naar de winkel te gaan. Daarom heb ik er zelf een paar gemaakt en laat ik in deze blogpost zien hoe!Voor deze do it yourself heb je het volgende nodig: stof, dun elastiek (te koop bij zeeman, hema en gewoon op de markt), een schaar, paperclip/veiligheidsspeld,  naald en draad, en een naaimachine of lijmpistool.


Als eerst knip je een stukje stof uit van ongeveer 9 cm x 25 tot 50 cm.


De stof vouw je dubbel met de mooie kant van je stof aan de binnenkant. Als je een lijmpistool gebruikt lijm je de rand vast. Als je met een naaimachine werkt kun je de stof eerst nog vast spelden, maar dit hoeft niet persé. 


Dan stik je langs de randen van de stof zodat de zijkantjes aan elkaar zitten. 


Dan keer je de stof met de buitenkant binnen, je kunt hier bijvoorbeeld een potlood of een ander lang voorwerp voor gebruiken want dan gaat het beter! Dan knip je een stuk elastiek af van ongeveer 25 centimeter en aan één uiteinde maak je een paperclip of veiligheidsspeld daaraan vast. Dan haal je het elastiek door je stof.


Daarna ziet het er ongeveer zo uit! De uiteindes van het elastiek knoop je goed aan elkaar vast.


En dan maak je de twee losse stukjes van je scrunchie met naald en draad aan elkaar vast. Dan is je scrunchie klaar!Zoals je kunt zien heb ik ook nog een andere scrunchie zelfgemaakt, de blauwe had ik al. Ga jij deze DIY proberen? Liefs, Janine.

11 opmerkingen:

 1. Ze zijn zo leuk! <3 Ik ga het zeker een keertje uitproberen, misschien met een velvetstofje oid, dat lijkt me ook wel tof. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk! Je hebt ook echt leuke stofjes, die heb ik helaas niet. Ga het wel een keertje uitproberen, maar ik blijf ze nog wel kopen bij American Apparel en Brandy Melville :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh wat tof! Lijkt me echt leuk om een keer te maken! Het ziet er zo vrolijk uit! Echt een handige tip! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, je hebt het echt mooi gemaakt! Leuke diy!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt onwijs leuk gedaan! Ik heb er zelf geen, maar het lijkt me wel handig, omdat er niet zo'n ijzerdingetje aan zit. Ik denk dat ik ze zelf niet zou kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk! Ik ben helaas niet zo handig haha..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aah dit vind ik echt vet leuk! Zo kan je precies de scrunchie maken die je wil!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze zijn echt heel erg leuk Janine! En wat een prachtig leuke en schattige stofjes :) Ze lijken me heel erg fijn! Veel Liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!