9/21/2015

Blog Guide | Outfitfoto's maken

Het heeft even geduurd: maar het is eindelijk tijd voor mijn eerste blogpost uit de 'blog guide'-serie! En natuurlijk begin ik met een blogpost over outfitfoto's maken, want dat vind ik zelf het leukste om te doen. Ik heb al ontzettend veel outfits gefotografeerd en in deze blogpost deel ik mijn tips over het maken van outfitfoto's!
1. Camera (+ tools)
Outfitfoto's maken begint natuurlijk met je camera! Zelf gebruik ik een Canon EOS 600D en als je ook een spiegelreflex in je bezit hebt zou ik die zeker gebruiken! Als je geen spiegelreflex hebt kun je natuurlijk ook een andere camera gebruiken. Verder gebruik ik een statief en een afstandbediening.

Als je een spiegelreflex hebt, raad ik de 55mm f/1.8 lens zeker aan, want deze lens is voor mij de perfecte lens voor outfit foto's! Door deze lens krijg je super mooie bokeh achtergrond bij je foto's. De standaardlens zie je ook op de foto hieronder, maar die gebruik ik alleen bij intro-filmpjes voor mijn YouTube-filmpjes.2. Wie maakt de foto's? 
Je kunt je moeder/vader/broertje/vriendin vragen om foto's te gaan maken, maar omdat iedereen hier in huis gek wordt van mijn gezeur daarover maak ik meestal mijn foto's zelf. Ik gebruik daarvoor mijn statief en afstandbediening. Je kunt ook een statief en afstandbediening aanschaffen zodat je altijd foto's kunt maken wanneer jij dat wilt!

Als er wel iemand foto's maakt voor mij, is dat meestal mijn moeder. In het weekend gaan we vaak naar het bos of het strand en dat is natuurlijk de perfecte plek om foto's te maken!

3. Detail en 'hele' foto's
Ik vind het het mooist als een outfitpost bestaat uit een paar foto's waar ik helemaal op te zien ben, én een paar foto's met details van de outfit of gewoon een leuke portretfoto. Dit zorgt voor afwisseling en dat vind ik zelf het leukste. En zo zie je de outfit ook het beste!


4. Alles gaat om het licht
Het allerbelangrijkste bij het maken van foto's is het licht! Zodra je verkeerd licht hebt, kun je er gelijk een stuk vermoeider uitzien of zie je de hele outfit niet meer. Ik plaats altijd mijn camera zo dat de zon achter mij is, wanneer ik op de plek ga staan waar ik een foto wil maken. Met de camera en lens die ik heb, krijg je dan de mooiste portretfoto's!

Ik heb al vaak gehad dat er mensen langsliepen en als 'tip' gaven om de camera om te draaien, zodat ik met mijn gezicht in de zon zou staan. Maar dat levert juist totaal geen mooie foto's op! Dan krijg je juist van die 'ik kijk moeilijk want ik kijk in de zon'-foto's en dat wil je vooral niet.

5. Lach
De allerlaatste tip: lach op je foto's! Dit vind ik zelf het leukste om te zien bij andere bloggers, daarom lach ik zelf ook altijd op mijn foto's (+ ik kan geen modellen blikken). Dus lach op je foto's!

Dat waren mijn tips! Wat zijn jouw tips bij outfitfoto's maken? En over welk onderwerp zou je volgende keer graag een 'blog guide' over zien? Liefs, Janine.

6 opmerkingen:

 1. handige tips! Ik moet echt een statief kopen, outfit foto's maken is nu zo onhandig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk en super dat je zelf je foto's maakt! Bij mij maakt mijn vriend altijd de foto's, maar die zucht ook vaak als ik het wéér vraag :P haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt toch de 50 mm lens of heb ik het nou verkeerd haha? Foto's tegen de zon in maken is inderdaad het mooist, zo heb je ook geen last van harde schaduwen in je gezicht! Leuke post!
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen! Ik heb zelf ook een statief en afstandsbediening, super handige tools zijn dat. Maar zo'n schermpje wat je kunt uitklappen lijkt me heel handig, dat heb ik niet haha! Het enige nadeel vind ik mensen tegenkomen, daarom vind ik het fijner als iemand anders de foto's maakt, zodat het niet awkward is als er mensen langslopen of fietsen haha :) Handige tips!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als er mensen langslopen ga ik altijd heeeeel geinteresseerd kijken naar de foto's niet ik net heb gemaakt haha!

   Verwijderen

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!