2/21/2016

Travel Guide | Barcelona

Alweer bijna een jaar geleden was ik in Barcelona, maar naast het plaatsen van outfits en een shoplog heb ik er niet zo veel over geschreven. Daarom leek het mij leuk om een travel guide te plaatsen, met daarin mijn aanraders voor als je naar Barcelona gaat!
Bezienswaardigheden

De Sagrada Familia ligt misschien een beetje voor de hand van dingen die je moet zien in Barcelona, maar ik vind dit echt een aanrader! Er stopt een metro precies bij de Sagrada en de buitenkant is al heel leuk om te zien, maar de binnenkant vond ik nog mooier! Om de binnenkant van de Sagrada de zien, moet je wel een ticket kopen. 

Carrer de Mallorca, 401, 08013, Barcelona


Park Guëll is ook een bekende bezienswaardigheid, maar ook zeker een aanrader! Sinds een tijdje moet je betalen om het beroemdste stuk te kunnen bekijken. Wij wisten dit vorig jaar niet, dus zijn we een keer voor niks naar dit park geweest. Diezelfde avond hebben we online tickets besteld voor de volgende dag, en bij de ingang kun je deze gewoon laten zien op je mobiel (super handig, want ik denk niet dat iedereen een printer meeneemt op vakantie..)! 

Carrer d'Olot, 08024 Barcelona


Barcelona is natuurlijk een stad die aan het strand ligt, dus daarom is het heel leuk om ook naar het strand te gaan! Toen wij gingen (eind maart), was het te koud om in de zee te gaan, maar het is wel heel leuk om over de boulevard te lopen, omdat dit stukje Barcelona weer heel anders is.

Shoppen

La Maquinista is een groot winkelcentrum aan de rand van het centrum, wat erg goed te bereiken is met de metro. Ik ben hier een ochtendje naartoe geweest met mijn moeder en zusje, terwijl mijn vader en broertje naar Camp Nou gingen. We zijn hier dus niet heel lang geweest, maar in het winkelcentrum zitten wel heel veel leuke winkels, zoals Forever 21, Stradivarius en Double Agent (een soort Brandy Melville achtige winkel). Je zou hier makkelijk een hele middag kunnen shoppen. Ook zit er zelfs een Taco Bell en Dunkin' Donuts, yum!

La Maquinista - Paseo Potosí 2, 08030 Barcelona 


Verder kun je natuurlijk shoppen op La Ramblas, maar zelf vond ik het daar heel erg druk. Vlak bij de Ramblas is namelijk Passeig de Gracia, waar ook heel veel leuke winkels zijn. In deze straat staan ook Casa Battlo en Casa Milà van Gaudi, dus die kun je dan ook gelijk zien! Bij Passeig de Gracia vind je onder andere Zara, H&M en 2 filialen van Brandy Melville.

Passeig de Gracia, Barcelona

Dat waren mijn aanraders voor Barcelona! Vonden jullie dit leuk om te lezen, en zouden jullie dit ook over andere steden waar ik ben geweest willen lezen? Liefs, Janine.

7 opmerkingen:

 1. Erg handige tips! Ik ben wel eens door de stad gereden maar nog nooit de stad in geweest helaas. Lijkt me super daar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dit is echt een goede guide! Lekker compact, maar met alles erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tips heb je! Park Guëll is echt prachtig inderdaad!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuke tips! Ik ben vorig jaar in Barcelona geweest en vond het zo'n mooie stad! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw mooi die foto's van de Sagrada Familia! Ben er nog nooit geweest, maar hoor altijd alleen maar goede verhalen over Barcelona! Fijn deze tips :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuke tips! :)
  Wij zijn nog nooit in Barcelona geweest.
  Maar het lijkt ons echt super mooie stad!!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!