5/05/2016

Personal | Mijn Studiekeuze

Zoals je misschien wel weet zit ik in 6 VWO, wat betekent dat ik nu hard aan het leren voor de eindexamens die er komende tijd aankomen. Hierdoor is het wat rustiger op mijn blog, maar na de examens ga ik zeker weer heel veel blogposts plaatsen! Ik heb al verschillende keren de vraag gehad welke studie ik ga doen en in deze blogpost vertel ik welke studie ik ga doen en iets meer over de studie!


Sinds de vierde heb ik bij heel veel studies gekeken en in de vijfde ben ik naar open dagen, meeloopdagen en proefstudeerdagen geweest. Zo heb ik onder andere gekeken bij Communicatiewetenschappen aan de UvA, maar dit vond ik niet zo goed bij mij passen. Verder heb ik gekeken bij Media Communications bij Webster University, een Amerikaanse universiteit hier in Leiden, maar hier is het collegegeld echt ontzettend hoog en kijken ze naar al je cijfers van je middelbare schoolperiode. Ook heb ik nog een meeloopdag gedaan bij Algemene Cultuurwetenschappen/Arts & Culture Studies aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en deze studie leek mij erg leuk, maar delen ervan waren gefocust op economie. En als er iets is wat ik liever niet meer heb na de middelbare school, is het economie! 

Daarnaast heb ik ook gekeken bij Taal en Cultuurstudies in Utrecht, maar toen ik erachter kwam dat ik daar toch ongeveer dezelfde richting zou kiezen als de studie die mij het leukste lijkt, heb ik besloten om geen Taal en Cultuurstudies te gaan doen. 

Maar ik heb besloten om Media en Cultuur aan de UvA te gaan doen! Vorig jaar heb ik een proefstudeerdag gehad van deze studie en dit jaar heb ik van die studie ook een meeloopdag gehad, en ik heb me ingeschreven voor deze studie! De Bachelor Media en Cultuur aan de UvA richt zich vooral op televisie, film en nieuwe media en na het eerste jaar kies je één van deze richtingen. Sinds de vierde bleef deze studie steeds bovenaan mijn lijstje staan, dus ik weet zeker dat dit de studie voor mij is! Ik heb heel veel zin om na de zomer te gaan beginnen met studeren! 

Studeer jij ook al, of welke studie wil jij gaan doen? Liefs, Janine.

7 opmerkingen:

 1. Wat super leuk! En een keuze maken voor een studie is zo lastig! Ik kan het inmiddels ook weten! Na lang twijfelen heb ik besloten de studie commerciële economie te gaan volgen in Leiden (ik wilde juist wel economie houden haha). Veel succes tijdens je examens! Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja best wel! Vooral omdat je bang bent dat er toch weer een studie is die toch nog meer bij je past.. Jij ook heel veel succes! Xx

   Verwijderen
 2. Leuke studie! Ik heb er ook gekeken, sluit natuurlijk ook goed aan bij je interesses voor bloggen:) En Amsterdam is ook super. Ik zit in hetzelfde schuitje nu; leren voor de examens...
  Ik ga volgend jaar Internationale betrekkingen en Organisaties studeren in Leiden, waar ik ook heel veel zin in heb! Succes met leren nog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen!! Alvast succes met je examens :))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk!
  Veel succes met je examens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk meid! De studie klinkt echt heel erg leuk, en als deze studie al zolang bovenaan staat moet je inderdaad niet gaan twijfelen! Ik ben nu klaar met mijn MBO, en ik ga Media , Informatie , Communicatie studeren aan de Hogeschool van Amsterdam (HBO). Dus ik ga ook naar Amsterdam haha, misschien kunnen we dan meeten! :) Heel veel succes met je examens, zet 'm op! <3

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!