6/09/2016

Travel Guide | Berlin

De zomervakantie is voor mij al begonnen en zal er voor velen nog aankomen, dus ik vind het tijd voor een nieuwe travel guide, en deze keer Berlijn. Ik was vorig jaar een weekje bij Bo in Berlijn en ik vind het echt een hele leuke stad! In deze blogpost deel ik al mijn tips voor als je naar Berlijn gaat!


Je kunt natuurlijk ontzettend veel doen in Berlijn, en dit zijn mijn aanraders:


Brandenburger Tor + Holocaustmonument
Deze twee bezienswaardigheden zijn super dicht bij elkaar, dus die kun je makkelijk vlak na elkaar bezoeken. De Reichstag is trouwens ook heel dicht bij de Branderburger Tor! Deze drie bezienswaardigheden zijn, samen met de Berlijnse muur, wel echt dé toeristische bezienswaardigheden van Berlijn, maar daardoor niet minder leuk. Het Holocaustmonument vond ik zelf heel indrukwekkend.

Metro Station Brandenburger Tor

East Side Gallery (Berlijnse Muur)
De eerste keer dat ik in Berlijn was, heb ik de Berlijnse muur helemaal niet gezien! De tweede keer wel, en als je 'm nog niet hebt gezien, moet je er zeker heen gaan! De muur bij East Side Gallery is vol geschilderd, en dat is natuurlijk ook leuk voor foto's!

Mühlenstraße, 10243 Berlin


Rosenhöfe
Als je een beetje wilt shoppen is Rosenhöfe een aanrader! Dit is een hofje met onder andere H&M en een Brandy Melville en leuke cadeauwinkeltjes. In de buurt van dit hofje zijn ook nog veel meer andere leuke winkels! In dezelfde straat heb je ook nog de Hackesche Höfe en de Hackesche markt, beiden ook heel leuk!

Rosenthaler Straße 36, Berlin


Mauerpark
Elke zondag is er in het Mauerpark een rommelmarkt. Ik ben daar niet geweest, omdat ik niet op zondag in Berlijn was, maar bij het Mauerpark staan wel nog oude fotohokjes! Het is super leuk om daarin foto's te laten maken, omdat je de foto's gelijk geprint krijgt.

Eberswalder Straße/Schwedter Straße, 10437 BerlinA Posto Pizzeria
Het enige restaurant tussen dit rijtje, en daarom moet je hier zeker heen! Het eten is hier echt super lekker en tussen de middag is er een kortingsactie, waardoor je voor drinken, een pizza of pasta en een kleine salade maar €8,70 betaalt!

Monbijouplatz 12, 10178 Berlin

Botanischer Garten Berlin
En als laatste aanrader: de botanische tuin van Berlijn! Deze botanische tuin is echt heel erg groot. De tuin heeft meerdere kassen en verder ook nog een heel groot stuk buiten. Voor volwassenen is een kaartje €6 en voor studenten/scholieren €3. 

Königin-Luise-Str. 6, 14195 Berlin


Dat waren al mijn tips voor als je naar Berlijn gaat! Laat me vooral weten als je naar Berlijn gaat en één of meerdere tips van mijn blogpost gaat bezoeken. Ben jij wel eens in Berlijn geweest? Liefs, Janine.

5 opmerkingen:

 1. Goede tips! In september ga ik naar Berlijn voor een festival en heb ook twee volle dagen in de stad. Nu al zin in :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke tips!
  ik ben een keertje met school naar Berlijn geweest! maar ik zou er graag nog een keer heen gaan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. berlijn is zo'n toffe stad!
  En wat had ik graag naar die botanische tuinen gewild..
  helaas was ik er toen der tijd met school, en kon ik niet
  mijn eigen plannen trekken haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh, ik ga dit onthouden! Altijd handig, haha, geen idee of ik er ooit heen ga, maar je weet nooit natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!