7/28/2016

Travel Guide | Dubrovnik

Ik ben alweer een tijdje terug van Dubrovnik, en in deze blogpost deel ik al mijn aanraders voor de stad! Ik vind Dubrovnik echt een prachtige stad, en je hebt er de perfecte combinatie van cultuur en strand, wij zijn namelijk elke dag gaan zwemmen nadat we iets hadden bekeken. In deze blogpost al mijn tips!Oude Stad

Franciscan Monastery
Vlak achter de noordelijke stadsmuur, zit dit klooster. Ik vond dit klooster echt prachtig en voor 40 kuna kun je het bekijken. Bij ons was de man zo aardig dat wij met z'n tweeën voor 40 kuna naar binnen mochten. 

Franciscan Monastery, Plaza 2 Dubrovnik


Stadsmuren
Hetgene wat elke toerist doet in Dubrovnik: de stadsmuren bezoeken. Dit hebben wij natuurlijk ook gedaan, en het is een aanrader! Het is wel heel erg warm op de stadsmuren, dus neem veel water mee en misschien ook een paraplu als parasol, maar het uitzicht is prachtig! De tickets voor de stadsmuren kosten 120 kuna en daarmee kun je ook gratis naar het fort Loverijenac, vlakbij King's Landing.


Dubrovnik West Harbour / King's Landing 
King's Landing is een heel mooi plekje, vlakbij de oude stad. Game of Thrones fans zullen dit plekje wel herkennen! Zelf kijk ik geen Game of Thrones, maar het is alsnog een heel leuk plekje om even te bekijken en wat foto's te maken.
Ons favoriete strand: Bellevue beach
Je hebt heel veel stranden in Dubrovnik, maar onze favoriet was Bellevue beach, vlakbij het Bellevue hotel. Je hebt hier een kiezelstrand, met een klein restaurantje erbij en ook douches. Het leukste van allemaal: de grot bij het strand! Als je hierheen gaat, neem dan vooral een duikbril of snorkelset mee, want er zijn heel veel vissen te zien!Lokrum
Vlakbij Dubrovnik kun je met de boot naar het eiland Lokrum, binnen 15 minuten ben je al op het eiland! Op dit eiland is onder andere een fort, een botanische tuin en een dode zee. En je kunt natuurlijk zwemmen bij dit eiland! Vanuit de haven van de oude stad van Dubrovnik gaat er een boot die je voor 100 kuna voor een retourtje heen en terug brengt.


Elafieten Eilanden
De Elafieten eilanden zijn een eilanden groep in de buurt van Dubrovnik. Wij hebben een boot tour gedaan waarbij we op een dag naar drie van deze eilanden zijn geweest. Bij deze eilanden kun je goed zwemmen en verder zijn er ook nog kerkjes en andere gebouwen te bekijken. Voor 250 kuna waren we een hele dag weg, met lunch en drinken. Zo'n boot tour is echt een aanrader!


Eten

Bon Appetit Bistro - Pizzeria
Uiteten gaan in de oude stad is erg duur, daarom gingen wij uit eten in de buurt van ons appartement. Dit restaurantje vonden we er leuk uit zien, en het is er niet duur. We hebben hier uiteindelijk twee keer super lekker gegeten. Dit restaurant is prima als je opzoek bent naar een eetgelegenheid buiten het centrum van Dubrovnik!

Obala Stjepana Radića 31, 20000, DubrovnikDat waren al mijn tips voor Dubrovnik! Ben jij wel eens in Dubrovnik geweest? Ga je erheen of ken je iemand die binnenkort naar Dubrovnik gaat? Dan zou ik het super leuk vinden als je deze blogpost zou delen! Liefs, Janine.

Bekijk ook mijn andere travel guides!

1 opmerking:

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!