7/12/2017

Travel Guide | Terceira, Azores

Ik ben al weer een tijdje terug van Terceira en stiekem vind ik het altijd het leukste om een travel guide te maken van de plek waar ik ben geweest, met allemaal aanraders van activiteiten, stadjes en plekjes op de plek waar ik ben geweest. In deze travel guide deel ik al mijn tips van Terceira, het dichtstbevolkte eiland van de Azoren (de eilanden van Portugal). De Azoren zijn het meest westelijke punt van Europa en er is een tijdverschil van twee uur met Nederland. 

Ik ben samen met een vriendin 8 dagen op Terceira geweest. We hebben onze reis geboekt via Tui.nl, waarbij de vlucht, transfers en hotel waren inbegrepen. Ik zou aanrader om ook zoiets te zoeken, omdat dat meestal goedkoper is dan een vlucht en verblijf apart! Wel gaan er ook vluchten van Ryan Air vanaf Porto en Lissabon naar de Azoren.
Je zou trouwens denken dat je een auto moet huren om het eiland te verkennen, maar dat kan ook prima met de bus! Er gaan bussen langs alle stadjes en voor een busticket van Praia naar Angra betaal je bijvoorbeeld €2,45.

Praia di Vitória
Dit is na de hoofdstad van Terceira, de grootste stad van het eiland. Hier heb je een haventje, veel restaurantjes en een zandstrand. Ook zijn er een paar schattige kerkjes! Ons favoriete restaurant hier was O Pescador, waar je bijvoorbeeld vis kunt eten. Angra do Heroísmo
Dit is de hoofdstad van het eiland van Terceira en vanuit hier beginnen bijvoorbeeld ook verschillende activiteiten. Daarnaast zijn hier ook verschillende winkels, leuke restaurantjes en een zandstrand. Ons favoriete restaurantje was Birou Bar, waar wij hele lekkere pannenkoeken hebben gegeten.Biscoitos
Bij het plaatsje Biscoitos zijn er zogenaamde 'natural pools', waar je goed in kunt snorkelen en zwemmen! Er zijn hier verschillende soort van zwembaden, die allemaal verschillend zijn in diepte en helderheid van het water. 


Furnas do Enxofre
De Azoren zijn vulkanische eilanden en bij 'Furnas do Enxofre' kun je dat merken! Hier kun je zien dat de vulkaan nog actief is en zie en ruik je dus rook. Eromheen zijn wandelpaden aangelegd. Omdat hier geen bus stopt, hebben we een taxi naar deze plek genomen en zijn we vanaf hier naar Algar do Carvão gelopen, wat niet zo ver uit elkaar ligt.


Algar do Carvão
Dit is een grot die best ligt bij Furnas do Enxofre ligt en je daardoor goed kunt combineren. De grot gaat met een trap naar beneden, en als je binnenkomt kun je al deze mooie opening zien. Dit vind ik echt het gene wat je moet hebben gezien als je naar Terceira bent geweest! Voor deze grot betaal je een toegangsprijs van €6 per volwassene. Whale watching tour
Rondom de Azoren zwemmen veel walvissen en om deze te kunnen zien worden er door verschillende organisaties whale watching tours georganiseerd, waarbij je met een bootje de zee op gaat om walvissen te spotten. Om de walvissen te beschermen, mogen de boten niet te dichtbij komen. Wij hebben tijdens de tour twee potvissen, een schildpad en veel dolfijnen gezien. Wij werden wel heel zeeziek tijdens de tour, dus als je iets hebt om dat te voorkomen zou ik dat zeker gebruiken als je zo'n tour gaat doen! De prijzen om een whale watching tour te doen liggen tussen de €30 en €50. 


Snorkeling with dolphins
Als je dolfijnen van nog dichter bij wilt zien, kun je ook snorkelen met dolfijnen! Dit hebben wij gedaan en ik vond het echt geweldig! Wij hebben deze activiteit gedaan via OceanEmotion en daarbij krijg je een snorkelset en wetsuit aan. In een bootje ga je op zoek naar de dolfijnen en dan mag je het water in! De dolfijnen kwamen bij mij echt super dichtbij en zwommen zelfs onder me! 


Tenslotte heb ik ook nog een vlog, waarin ook alle locaties en activiteiten die ik in deze blogpost heb besproken, voorbij komen! Klik hier als je de video niet kunt zien.


Dat waren al mijn tips voor Terceira! Ik zou het erg waarderen als je deze blogpost zou delen, als je iemand kent die naar de Azoren gaat! Liefs, Janine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!