1/25/2018

Fashion | Mijn Tips voor de IJ-Hallen!

Dit weekend is het weer zo ver: de IJ-Hallen! De IJ-Hallen is de grootste vlooienmarkt van Europa en is te vinden in Amsterdam Noord. Er zijn heel veel kraampjes te vinden, waar je van alles kunt kopen. Maar ik koop er vooral kleding voor kleine prijsjes! Inmiddels ben ik er zo'n tien keer geweest, en dat vond ik een mooie reden om mijn tips te delen in een blogpost! 


Locatie - De IJ-Hallen vinden ongeveer elke maand plaats op het NDSM werf in Amsterdam Noord. Als je met het openbaar vervoer naar de IJ-Hallen gaat kun je heel makkelijk vanaf Amsterdam Centraal station het pondje pakken naar NDSM. Vanaf daar hoef je nog maar een paar minuutjes te lopen naar de IJ-Hallen en je bent er! 

Contant geld - De toegang voor de IJ-Hallen is €5 en op de IJ-Hallen zelf kun je vrijwel alleen met contant geld betalen. Zorg daarom dat je van tevoren genoeg geld pint (vlakbij de pond zit bijvoorbeeld een pinautomaat). Bij de kassa van de entree is het slim om met een groot briefje te betalen, zodat je genoeg kleingeld hebt als je iets wilt kopen bij de kraampjes!
 

Afdingen - Eigenlijk is het een soort vrijmarkt op Koningsdag, maar dan elke maand en met heel erg veel kraampjes bij elkaar! Als je iets leuks ziet, kun je natuurlijk altijd proberen af te dingen! Het hoogste bedrag dat ik ooit heb betaald bij de IJ-Hallen was €12,50, voor een jas van de Topshop. 

Kleding - Vanaf april zijn alle kraampjes buiten te vinden, maar voorlopig zijn de kraampjes nog binnen. Dat klinkt warm, maar het is juist heel erg koud. Als je het een beetje wilt uithouden raad ik je aan om warme kleding aan te doen, een sjaal om te doen én handschoenen en een muts mee te nemen.
Daarnaast is het het handigst om platte schoenen aan te doen, en als je kleding over je eigen kleding wilt passen, is het handig om bijvoorbeeld een simpel zwart topje met spaghettibandjes aan te doen, zodat je dingen eroverheen kunt passen!Graaien - Mijn favoriete kraampjes zijn de kraampjes waar alle kleding een beetje op een hoopje ligt en je dus moet 'graaien' naar leuke items. Vaak zijn er ook kraampjes waar alles onder de drie euro is!

Gezelschap - Verder vind ik het 't leukst om met vriendinnen naar de IJ-Hallen te gaan, zo kun je elkaar ook advies geven over bepaalde items! Én je kunt bijvoorbeeld foto's maken van elkaar als je de items aanhebt, omdat er vaak geen spiegels staan bij de kraampjes. 
Het allerleukste is misschien wel om op het einde van de dag allemaal een soort shoplog te doen, waar je alle items die je hebt gedaan aan elkaar laat zien. Hieronder zie je trouwens een kleine selectie uit de items die ik twee maanden geleden kocht op de IJ-Hallen! 


Dat waren mijn tips voor de IJ-Hallen! Ben jij wel eens naar de IJ-Hallen geweest? Liefs, Janine. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!