2/21/2018

Travel Guide | Dublin

Afgelopen weekend was ik samen met een vriendin een weekendje weg. We gingen naar Dublin, een super leuke en gezellige stad! Omdat ik graag wat foto's deel van deze leuke stad, leek het me leuk om er ook gelijk wat tips bij te zetten voor Dublin. Dus ga je binnenkort naar Dublin? Dan heb ik hier wat tips! 


Wij vlogen met Ryanair vanaf Eindhoven naar Dublin. We hadden een Airbnb geboekt dat best dicht bij het centrum lag: alle plekken die we wilden bezoeken waren maximaal vijftien minuutjes lopen. Daarom hebben wij gewoon alles gelopen en alleen de bus genomen vanaf het vliegveld naar ons appartementje. Shoppen
Dublin heeft twee grote winkelstraten waar heel veel verschillende winkels zitten. Rondom Grafton Street zitten bijvoorbeeld de Victoria's Secret, &Other Stories en natuurlijk de Penneys (zo heet de Primark in Ierland!). Boven de rivier de Liffey is nog zo'n straat met heel veel winkels eromheen, namelijk Mary Street/Henry Street. Hier zit nog een Penneys en de New Look. bijvoorbeeld. 


Viking Tour
In Dublin heb je natuurlijk zo'n bekende Hop-on Hop-off bus, maar eigenlijk is het veel leuker om de Viking Tour te doen. Hierbij ga je in een busje dat ook op het water kan, en krijg je een tour door Dublin. Het leuke is dat de tour guide verkleed is als Viking, en je zelf ook zo'n helm op krijgt en dan met het hele busje mensen laat schrikken als vikingen. Dit vonden we echt super grappig om te doen! Voor studenten kost een ticket voor de Viking Tour €22 via Splash Tours


Merrion Square
Als je nog leuke foto's wilt voor je Instagram, dan zijn de deurtjes rond Merrion Square erg leuk! De huizen hier hebben allemaal leuke gekleurde deuren, perfect voor foto's! Hier heb ik natuurlijk outfitfoto's gemaakt, die komen later deze week online. 


Jameson Whiskey Tour
In Dublin heb je de Guinness brouwerij, waar je een tour kunt doen door de bierbrouwerij. Maar je hebt ook de Jameson brouwerij, waar je ook een tour kunt doen! Wij besloten te gaan voor de Jameson tour, en het was veel leuker dan verwacht! Door middel van filmpjes krijg je te zien hoe het merk is ontstaan, vervolgens krijg je te zien hoe de whiskey gemaakt wordt en op het einde heb je ook nog een proeverij erbij, en nog een drankje als je klaar bent met de tour. Voor studenten kost een ticket €16. 


Temple Bar
Temple Bar is een gedeelte in Dublin waar allemaal bars zijn. De meeste hebben 's avonds live muziek, wat dit gedeelte gelijk een heel gezellig sfeertje geeft! Wij zijn naar Merchant's Arch geweest, een super mooie bar waar je ook super lekker kunt eten. Hier is ook live muziek als je in het restaurant eet, super leuk! Verder heb je in het gebied Temple Bar, ook nog dé Temple Bar. Hier is het best wel druk, maar ook hier is live muziek en wij vonden het zo leuk dat we er twee avonden zijn geweest. 

Andere tips voor Dublin zijn Christ Church Cathedral, een hele mooie kerk, en Trinity College, waar een hele mooie bibliotheek te zien is. Bij die bibliotheek zijn we helaas niet geweest. maar dan heb ik nog wat te zien voor als ik een volgende keer in Dublin ben! Ben jij wel eens in Dublin geweest? Liefs, Janine. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thanks for your comment! Please note that I do not like spam comments, those will be deleted!